Monday, 9 April 2012

char kueh tiau tibai ~


~Assalamualaikum~



Hahaha , cam bese ntah pape entry ak an ,maklum la ak tak pandaiii la doo nak buat entry nie , Hahaha .So tak pe dehh , kite straight too de p0int , hari nie ak bngun lmbat , ele cam k0rang tak bese an. So, bangun-2 cam bese on9 kejap tgok pe yang patut , tetibe lak ak idamm nak makan Char kueh tiau, ak pon msj la mak ak sur0h beli kueh tiau, tp bukan dah siap masak punye la , ak try nak masak sendiri jaiii , ele pe lagi ak pun  buat research jap pasal '' Char kueh tiau '' nie , macam-2 resepi la ak jumpe ,tengah lapar mne la nk buat yg gempak-2 an , pastu ak cari la yg paling simple , but kesedapan still ade :p

Pastu mak ak balek , ak pun ready la bahan sume , then msuk la qpe patut dlm kuali, ala ak pakai tibaii jee, api mmg kene besar la nk msak bende nie, tapi pandai-2 la hangus ak tak tauuu ,Hahaaa . pastu korang ketuk-2 la sikit kuali tuu nmpak mcm kedai mamak siket an , baru la best jep. ala kejap je pon nak masak bende alah niee , dlm 15 minit dah leh siap , tu baru ak buat , org baru blajar an, Hahaa. pe ehhh , tuup tupp dah siapp an , ce teke sedap tak ? haha .mesti la sedap jaiii, tapi bel0m boleh beat kat PENANG punye k0t ,Haaaha. parents ak coment pung kate sedap gak ,btw nie first time '' Char kueh tiau'' ak an , it's so tasty  not bad la jaiii . korang nanti try lah :D



-pic tak de la jaii , tak sempat nak snap , dah mas0k mulut -

-Hehe-

No comments:

Post a Comment