Wednesday, 29 February 2012

Pencen baiiii

~Assalamualaikum~


Hahaha.
Hari nie aq happy sedih semua ade.....tiitutttttt
tuptup...29/2 hari last aq kje kt T.STORE...
aq bntie bukan ape ...adela sbb nyee~Heee
 lagi pon dulu aq ade ckp nk kje smpi dpt result.....
So aq dah ubah plan la..nk benti awal....


tapi aq ckp kt HR aq mls nk kjeee dah ...Haha
tu je alsan aq....dorng pun mcm xleh nk trime...lah
tp nk wat camne...drng kne ksi aq bntie gak...
sbb aq blom di kire pekerje tetap la.....
aq kjee sne bru 2 bln stgh.....so klu dh 3 bln jd ar pkje tetap.....
pastu klu nk bntii lg pyahh lak..kne tnggu sbulan...Haha
mmg lagi mlas ar jwbnye aq nk tnggu....

kje kt siniee best la aq ckp.....
cam aq jd CASHIER....aq nye suprvis0r ok la dgn aq......Haha
pastu aq nk ingt kn la....klu nk jd cashier xleh takut shot....Hehe
but...kte kne hati-hati la jgak.....

Then, kwn2 kt sinie sme sporting laa......
yg gile2 pon ade gak.....yg malu2....ado jee trmas0k aq  Haha
al maklumla.....aq 5 thun sk0la laki2....
nk s0sial2 dgn pmpuan niee aq malu skit kotttt......Haha
aq bkn sombong.....aq malu sket jela


-haha -
^_^

Friday, 24 February 2012

Menjelang SPM~

~Assalamualaikum~


Hari nie ntah npe tetibe aq teringt plak time SPM ......Huhu
klu korang nak tau aq SPM candidates last year.....Haha
aq mude lagi...cewahh ~Heee
yg best nye kan...dah nak dekat exam......ktorng sempat lagi ponteng kelas...Haha
selalunye lepas time rehat la...lepas makan je lepak kt kantin...
bkn pe.....kt sk0lah aq tu,time nk dkt exam la byk budak yg xdtg sk0lah...
suasne nk blja kurang.....pdahal aq mlas..Haha
aq ade 2 story la nk cte kt k0rang....Hehe
penglamn smse aq ponteng....
due2 cte nie psal aq dgn kwn2 aq kne mrah la....Hahahaha

K 1

hri tu hri apela aq xingt ....la
tp time yg aq ponteng 2 time sbjk agame la.....aq nakal je eaa
ok mule2...time pg2 ktorng dgr2 yg uztazah xdtg.....
So,aq and t.Gang malas la nk msok klas confirm ade ckg. laen nye yg ganti....
pas2 ktorng lpak ar dkt surau...
surau kt sk0la aq tu ade 2 tingkat xde ar bsar pun surau 2.....
ktorng klu time agame je mst blaja kt surau....
ktorng lpak la kt atas..... ckg yg ganti kelas aq 2 tgh mengjar dkt bwh
pe lg...semua tgh b0san.....tetibe sorang kwn aq nie start la perangai die...

game himpap2 org.....hehe ala korng pun mst pnah maen kan...
sorng bring kt bwh pastu semua himpap die....
mmg bisingla cite die ktorng maen k0t...haha
pastu yg klakarnye an.....ade la kwn aq nie die cam blurr ~ skit.....Haha
die bwh skali time tu......pastu jerit2
''Beginie kah rsenye sempitnye dlm kubur !!!! ''......Haha
pe lg semua glak la time tu.....dgn mke die yg blurr ~ ckp camtu rilex...
gelak punye gelak.....tetibe pintu surau terbukak....Heeee

sape lg yg dtg klu bkn ckg yg kt bwh tu.....kwn2 aq yg tgh glak2 terus diam...Ngange baiiiii..
ktorng kne la ceramah free kjap....pastu kene turun bawah msuk kelas diee...
tp ade gak kwn2 aq yg xmsuk....msuk je klas tu mmg kne perli la dgn ckg 2....
dah la time tu ade bdak klas laen gak....peerghh !!
msuk2 je ckg 2 tnye soaln.....dah la aq yg die first tanye - saje nak target ak-  Hahaha
Alhamdulillah aq dpt jawab......and kwn2 aq pun lepas gak jawab...
nasibbb baek...Heeee

but.....time lagi sehari due nak exam...aq and t.Gang g la jmpe ckg 2 balikkk...
pi mnx maaf sme....dah mnx maaf 2 bru la hati aq rilex sikett.
klu x rse semacam jee...haha


*aq ade lg stu cte....tp nnt ar aq cte..
cte yg lg stu 2...lg best.....lg sedih, touching sket lah
hahaha..k bye

Thursday, 23 February 2012

Di situ ade highway~

~Assalamualaikum~


* ''g mne mne der??''....biasa bro...
* ''wa pkai Coat baru ade conDifen"....pdahal c0nfiden....Haha

aq bru je lepas tegok movie.....ADNAN SEMPIT 2......
best gak cte niee.....
kire byk kli jgak la aq trglak...
cte die psal adnan kne jd ahli koporat...koprat
kalau die nak kawin dgn nadia la...
so adnan niee...
die study la bi language.....maen golf .etc sme la
dalam mase 30 hri...
yang kelakar time adnan speaking ...Hahaha


*ok la die berjaye ke x.....korng g la tgok~Heee

kalau aq dah cite nnt xbest lak korang nk pg tgok....



Wednesday, 22 February 2012

Pelam return~

~Assalamualaikum~



Hari nie baru aq dpt update balik blog Pelamku niee..~Heeee
dah bape hari aq xonline...Haha
aq bukan pe....skang aq gne b.band...
dlu streamyx.....pastu nk tnggu bapak aq format laptop aq yang agak lembap nie kan.....
t'pakse la tunggu lame siket...Hehe
sekarang boleh lah laju gak...Fiuuuuww !! 

*Pelam is back


Saturday, 4 February 2012

Jawapan drpd ISLAM~

~Assalamualaikum~




Yang penting pengajarannya  kita ambil :D







Kenapa Umat Islam 'Sembah' Kaabah?


Satu hari di majlis hi-tea Inter Faith Gathering di sebuah restoran mamak……

Missionary : Mengapa orang Islam, dia sembah kotak hitam ?

Pendakwah : Salah tu. Umat Islam sembah ALLAH bukan kotak hitam.

Missionary : Bukankah orang Islam sembah menghadap ke Kaabah,satu kotak berwarna hitam ?
Apakah ALLAH itu dalam Kaabah ?

Belum sempat pendakwah menjawab ….Handphone N95 missionary berbunyi …..
Missonary menjawab panggilan telefonnya ….Pendakwah sabar menanti …..Setelah Missionary selesai menjawab panggilan di N95-nya,dia merenung kepada Pendakwah ….Pendakwah tersenyum ….

Missionary : Mengapa tersenyum ?
Bila awak hendak jawab soalan saya ?

Pendakwah : Erm … perlukah saya menjawab soalan awak ?

Missionary : Awak tak ada jawapan ?

Pendakwah : Bukan itu maksud saya.
Tadi saya cuba gunakan teori yang awak gunakan untuk membuat soalan yang awak ajukan kepada saya.Saya dapati awak kurang siuman.

Missionary : Mengapa awak caka begitu ?

Pendakwah : Tadi saya lihat awak bercakap seorang diri,
ketawa dan tersenyum seorang diri. Dan awak mencium handphone tu sambil cakap “I love you mom” …

Missionary : Saya bukan cakap seorang diri.Saya bercakap dengan emak saya.Dia yang telefon saya tadi.

Pendakwah : Mana ada emak awak. Saya tak nampak pun emak awak.

Missionary : Emak saya di Penang. Dia telefon saya, saya jawab gunakan telefon.
Apa masalahnya ?
(Nada suara Missionary semakin tinggi dan marah).
Takkan itu pun awak tak boleh hendak fikir ?

Pendakwah : Boleh saya tengok handphone awak ?

Missionary menghulurkan N95nya kepada Pendakwah.Pendakwah mengambi N95 tersebut….. Pendakwah membelek-belek N95 tersebut ….Pendakwah menggooncang-goncang N95 tersebut sambil mengetuk-ngetuk N95 tersebut ke muka meja …Lantas …. Pendakwah menghempaskan sekuat hati N95 tersebut ke lantai …..bersepaiiiiiiiiii …..

Merah padam muka Missionary menahan marah.

Pendakwah merenung muka Missionary sambil tersenyum ….

Pendakwah : Mana emak awak ? Saya tengok tak da pun.Saya pecahkan handphone ni pun tak da emak awak dalam handphone.

Missionary : MENGAPA AWAK NI BODOH SANGAT ?
Teknologi komunikasi sudah maju. Kita boleh berhubung jarak jauh menggunakan talian telefon dan teknologi wireless.Awak tak guna otakkah ?

Pendakwah : Alhamdulillah (sambil tersenyum)
…. Begitu juga halnya dengan ALLAH. Umat Islam menyembah menghadap Kaabah,
bukan bermakna umat Islam menyembah Kaabah.
Tetapi umat Islam menyembah atas arahan ALLAH. ALLAH mengarahkan umat Islam untuk sembahyang, kena menghadap Kaabah.
Ini juga bukan bermakna ALLAH itu ada dalam Kaabah.

Begitu juga dengan awak dan telefon.
Emak awak menelefon awak menggunakan handphone Nokia N95,ini bukan bermakna emak awak ada dalam N95 tu.Tetapi Syarikat telekomunikasi menetapkan peraturan, kalau hendak cakap dengan emak melalui telefon kena dail nombor awak,barulah talian akan bersambung antara awak dan emak awak,dan awak boleh berbual melalui N95 walaupun emak awak tiada dalam handphone tu.

Kemudian Pendakwah bangkit dari kerusinya,mengeluarkan wallet, dan menghulurkan RM 1500 kepada Missionary …"Nah, ini duit untuk awak beli N95 yang baru …."Pendakwah terus meninggalkan Missionary yang masih kelihatan confuse ….Mungkin dia bingung. Bingung kerana Islam mempunyai jawapan kepada segala persoalan berbanding agamanya ……


By: Shuhairazi Janudin

Thursday, 2 February 2012

Kahwin lagi~

~Assalamualaikum~


Setialah pada yang satu :D


suami : ayang, abang nak kahwin lagi boleh?
isteri : boleh,tapi syaratnya kena belajar grammar english dulu
suami : err...aaaa, ok.
isteri : satu tu "singular" dua atau lebih " plural",kan?
suami : betul...
isteri : one car sebagai singular, two cars pula sebagai plural.Apa bezanya?
suami : ohhh...tambah huruf "s" utk yg plural tu kan?
isteri : betul tu..sama juga la untuk abang.
suami : macam mana pula boleh sama?
isteri : satu isteri abang mampu, jika dua isteri dah jadi plural, maka abang MAMPUS ,tambah "s" je, kan.

*si bini yg sayang suami ;D
*si laki yg ngad0~hee


Harta Pusaka Nenek

~Assalamualaikum~


Aq xtau nak post pe bnde mule2....
 pastu aq jalan2 la kat google...
tgok2 aq jumpe cite niee....heee



Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.

Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat lagi, nenek minta kamu sambung mengusahakan kebun nenek..."

Rahmat : "Jangan cakap macam tu, nek..." (dalam hati, tak sia-sia aku balik kampung... dapat pulak harta pusaka nenek).

Nenek : "Segala isi perkebunan, ternakan, villa, traktor untuk kamu. Tolong jaga baik-baik, jangan lupa disiram tiap hari tanaman nenek."

Rahmat : "Baik nek, nenek jangan bimbang tentang hal itu... Tapi dimana kebun nenek? Rahmat tidak pernah tahu?"

Nenek : "Di Facebook nenek, FARMVILLE, nanti nenek bagi tau passwordnya."

Rahmat : "?????"



^_^