Wednesday, 2 May 2012

Bookfair banjir ??? Haha

~Assalamualaikum~


ulat buku ulat gonggok,
bace buku biar ngant0k !!


Hahaha.Itulah strategi untuk kite sng tidur tau !! maklum la baru pegi Bookfair kan , pantun - memantun memang ak tere la tetibe = =' . Bookfair tahun
nie ak dgr pling besar lah bagai.. byk gak lah syarikat2 buku yg masok thun niee, orang yang datang xyah cite, crowded giler SARDIN- lah , paling ramai budak2 sekolah la yang ak tengok . Bagus la kan cikgu2 dorng bawak dorang kat siniee . Yela mcm bdak2 nak Exam besar tahun niee ,dapat la dorng beli buku latihan or rujukan, dapat less kott.. tula untungnyee ~ .Ak pun sebenanye xde nak pegi pon Bookfair niee . kawan ak la beria-ria sgt .So,ak follow jelah.. member skolah ak adelah jgk mnx tolong  belikan buku utk die , tiga buah die suruh ak tibai, naseb la sng nak cari buku tuu, kalau x ..Huh !! kalau boleh sume buku ak nak beli kot,nak tak nak bace je .HAHAHA .Sebelum pegi sinie ak dah plan la nak cari buku novel bi . Yela kan ak punye bi pun dah la tituttt je . ak harap dgn beli buku niee dapat la jugak ak study bi niee kan .So , ak rembat la satu buku niee . belek punye belek cite die lebih kurang mcm penyiasatan la . Tajuk die SIMPLE GENIUS - David Baldacci . ntah sape penulis die mmg ak tak kenal la.

Babak seterusnya ~

Peerghh ....pastu time nk balik je memang cantik hujan pulak...ape lagi ktorang redah jela . naek KTM otw nak ke Salak Selatan ,train benti lak tetibe .duyaiiii . naseb ak duduk , ntah la ak dgr kat Salak Selatan banjir . tula train benti kejap. adela dalam 30 minit gak. pastu gerak balik .Alhamdulillah .pastu member ak Map bpk die call . bapak die dengar Kajang banjir. ak pun ntah la adoiiii ~ hujan lebat la jugak kott.@ dulu time kajang banjir kecoh kott thun lepass .Hahaha . time tu ak kat asrama . Pergh....cam tak caye je Kajang banjirr . tgok tv pe mmg btol kajang banjir .ape lagi that night ktorang minx warden nak keluar jap. time tu dah abes SPM takpe la kan. kalau tak kasi pe lagi fly away la.Hahaha...banjir time tu start ptg,ak lepak Metro Point je ptg tuu . lg pun banjir tak sampai kt sini . tu pasal la tak tauu .malam tu ktorang pun ala-ala reporter la, dah mcm Adun Kajang pun ade gak .sebok turun padang . tgok org sume sebok bersih2 kan kedai dorang . ktorang gerak la satu Kajang tuu .pastu dah abes lawat kawasan pe laggiii , singgah CC jap. maen CS , pe mmg best la jaiii . maen ramai2 ,teringat balek zaman form3 . tapi sume bdak2 dah berpecah....@oke sambung balek cite tadi ..pstu smpai Kajang je . tak yah cite la ujan tak rede lagi. Helmet ak dah jadi gayung lah kot , nyamuk siap buat rumah lagi ,Perghh .....nak buat camne kan sumbat pakai jela . Safety first . takung-takung cite laen , air tu ak buang lah :p ,Hahaaha. pastu saje la lalu Metro Plaza jap. tgok banjir ke tak. tgok kat situ tak banjir pon.ntah la kot2 sikit je kut , dah surut ke kan?? ktorang pun lepak la Metro Plaza jap pegi makan, then solat jap. lepas tuu gerak la balekk umahhh .sampai2 umah je pk0l 6.30 . terus la tgok sinetron . k baiiii . abesss sudahhhh . =D

                                                     
                                                         
nie pic kat tiang mane ntah ak rembat.haha

Tuesday, 24 April 2012

matrik . f0rm6 ~

~Assalamualaikum~



Battleship .mmg best cite tu jaii bg ak la korang tak tau la an . mmg adventure la . baru je tgok tadi .hahaha. btw ak bukan nak cite pasal bnde tu la .haha . ak online fb je td . pe eerhh ,sume dok sebok update status pasal matriks / form6. ak pon ape lagi , buat-2 sebok la kan . wahaha. ak pegi la cek dkt link matrik memule .sbb line die ok la ,xde err0r macam link form6 ~ jam kot.haha. Alhamdulillah . ak dapat matrik dekat Melaka . kos sains . pr0gram satu tahun .huhu .lepas ak cek je matrik . kwn ak kate line form6 dah b0leh . ak pon g la cek . ak  form6 nie sebab die tawaran tau !! bukan kite b0leh mintak-2 mcm matrik / upu ke , so sape dapat tawaran tu bertuah la.bukan sume org leh dapat. ak tak dapat pon tawaran masok form6 nie . ok la kan , kat mane kite belaja pon same jee . cume sikap kite la nak tak nak je belaja bet0l-2 , Haha . lagi pon , walau ak dapat matrik , ak nak tunggu UPU dulu la. sebab ak lebih minat nak amek Dipl0ma , dari matrik nie .yela maybe kalau masok matrik kite b0leh jimat mase . belaja setahun je kan ,kene struggle siket la jaii, tuje la yang ak lemah siket , haha. kalau Dipl0ma dlm 3 tahun tak silap la . InsyaAllah boleh. Hehe .

nie la contoh seragam form6 kat High scho0l . seluar tu tak laH
no contenG -conteng , dah abes sekolah xpe :D
kini hanye kenanGan .


- k bai -