Tuesday, 24 April 2012

matrik . f0rm6 ~

~Assalamualaikum~



Battleship .mmg best cite tu jaii bg ak la korang tak tau la an . mmg adventure la . baru je tgok tadi .hahaha. btw ak bukan nak cite pasal bnde tu la .haha . ak online fb je td . pe eerhh ,sume dok sebok update status pasal matriks / form6. ak pon ape lagi , buat-2 sebok la kan . wahaha. ak pegi la cek dkt link matrik memule .sbb line die ok la ,xde err0r macam link form6 ~ jam kot.haha. Alhamdulillah . ak dapat matrik dekat Melaka . kos sains . pr0gram satu tahun .huhu .lepas ak cek je matrik . kwn ak kate line form6 dah b0leh . ak pon g la cek . ak  form6 nie sebab die tawaran tau !! bukan kite b0leh mintak-2 mcm matrik / upu ke , so sape dapat tawaran tu bertuah la.bukan sume org leh dapat. ak tak dapat pon tawaran masok form6 nie . ok la kan , kat mane kite belaja pon same jee . cume sikap kite la nak tak nak je belaja bet0l-2 , Haha . lagi pon , walau ak dapat matrik , ak nak tunggu UPU dulu la. sebab ak lebih minat nak amek Dipl0ma , dari matrik nie .yela maybe kalau masok matrik kite b0leh jimat mase . belaja setahun je kan ,kene struggle siket la jaii, tuje la yang ak lemah siket , haha. kalau Dipl0ma dlm 3 tahun tak silap la . InsyaAllah boleh. Hehe .

nie la contoh seragam form6 kat High scho0l . seluar tu tak laH
no contenG -conteng , dah abes sekolah xpe :D
kini hanye kenanGan .


- k bai -

Sunday, 15 April 2012

Bangun awal , ngigau , mimpi ?

~Assalamualaikum~




Haha, Monink!! . Perghh , dah lame ak x bngun awal doe . Hahaha . asal ak bangun awal ? ngigau ? mimpiii ? .Amboiii !! ak bukan bangun lambat pun selalu . Haha . bukan pe hari nie , pegi jalan jap . sk0lah adek ak . ade Anugerah Cemerlang PMR. die memang pandai la jepp . sume result ak die lawan . kali nie die  lawan result PMR ak .kalah sikit je jaii . ele kalah gak !!!!!!!! lepas nie die kene beat result SPM ak lakk . result ak pung alahaiii cute jee.Wakaka ... pape pun ak mmg respect la die . die maen, maen gak . blaja, blaja gak doe.. nie pun minggu depan, Selase nak pg selecti0n maen untuk daerah Sepang - maen bola sepak -  ak harap die dapat la jaii . kalau dapat game die nnt kat UKM , boleh la ak g tgok . Wahahaha.



- hangus dah skang - 




-nie adek ak Wan dgn abang die-






- last bwk adek ak keluar jap g makan . nie Apiz . die mane makan ayam . wedges je die tibai . ak pakse pun die makan siket n0nettt je . ntah bile la die nak makan ayam .doa-2 kan . tak abes-2 telur mate je die sebat . bau apiz tak yah cakap la . mmg melekat la kekadang .


-k bai-

Wednesday, 11 April 2012

Sedar setelah menimpa ~

~Assalamualaikum~


Di kala manusia seb0k melakukan tugas harian , hanyut dibuaii mimpi dunia , 
Sesetengah yang abai akan suruhan-Nya , ada melanggar perintah-Nya , 
Bala gempa dari-Maha Kuasa, sedar jenak manusia seketika ,
Kembali manusia mengingati-Nya , mem0hon kepada-Nya , seketika ,


Inilah kita manusia , sedar setelah menimpa , 
Walhal masa di sia-sia , suka gembira kini duka ,
Ingatlah kembali perlakuan kita, selagi masih mempunyai masa,
Walau sebuk melaut mana, ruangkanlah masa beribadat kpd-Nya ,
Masih sempat mem0hon doa , taubatlah kita di kala masa yang ada .


- InsyaAllah kita lakukan bersama -









Monday, 9 April 2012

char kueh tiau tibai ~


~Assalamualaikum~



Hahaha , cam bese ntah pape entry ak an ,maklum la ak tak pandaiii la doo nak buat entry nie , Hahaha .So tak pe dehh , kite straight too de p0int , hari nie ak bngun lmbat , ele cam k0rang tak bese an. So, bangun-2 cam bese on9 kejap tgok pe yang patut , tetibe lak ak idamm nak makan Char kueh tiau, ak pon msj la mak ak sur0h beli kueh tiau, tp bukan dah siap masak punye la , ak try nak masak sendiri jaiii , ele pe lagi ak pun  buat research jap pasal '' Char kueh tiau '' nie , macam-2 resepi la ak jumpe ,tengah lapar mne la nk buat yg gempak-2 an , pastu ak cari la yg paling simple , but kesedapan still ade :p

Pastu mak ak balek , ak pun ready la bahan sume , then msuk la qpe patut dlm kuali, ala ak pakai tibaii jee, api mmg kene besar la nk msak bende nie, tapi pandai-2 la hangus ak tak tauuu ,Hahaaa . pastu korang ketuk-2 la sikit kuali tuu nmpak mcm kedai mamak siket an , baru la best jep. ala kejap je pon nak masak bende alah niee , dlm 15 minit dah leh siap , tu baru ak buat , org baru blajar an, Hahaa. pe ehhh , tuup tupp dah siapp an , ce teke sedap tak ? haha .mesti la sedap jaiii, tapi bel0m boleh beat kat PENANG punye k0t ,Haaaha. parents ak coment pung kate sedap gak ,btw nie first time '' Char kueh tiau'' ak an , it's so tasty  not bad la jaiii . korang nanti try lah :D



-pic tak de la jaii , tak sempat nak snap , dah mas0k mulut -

-Hehe-

Monday, 2 April 2012

walau !! sebok melauutt


~Assalamualaikum~



tutututppp...teepppp , trimas singgah blog aq ,haha. tidak ku sangka kejap je dah bulan 4. tak lame lagi kite sume teman-teman * ind0n selalu gune ayt nie akan seb0k melautt . yela sume nak g sambung blaja kat sane sini sinuun kan . pape pun aq harap kite sume masih boleh berhubung , walau !! sume dok sebok melautt bagaii !!



- buddiez kami takkan berpisah -



Heiii ...heiii , korang ? permohonan UPU pun dah tutoop, haha.korang sume mohon pe ?? InsyaAllah . ade rezeki dapat la ape yg kite mohon , Amin .pape pun kite dah berusaha , hanya bertawakal disamping b'doa kpd-Nya...


* dan belanjakanlah (apa yg ada pd kamu) kerana (menegakkan) agama Allah, dan janganlah kamu sengaja mencampakkan diri kamu ke dlm bahaya kebinasaan (dgn bersikap bakhil) ; dan baikilah (dgn sebaik-baiknya segala usaha dan) perbuatan kamu; kerana sesungguhnya Allah mengasihi orang-2 yg berusaha memperbaiki amalannya . (Al-Baqarah ; 2:195)

        -kbai-